Despre noi > Prezentarea proiectului

Proiectul „Start in viata pentru tinerii cu autism” a fost initiat de AUTISM ROMANIA cu scopul de  a raspunde unor nevoi stringente ale adolescentilor si tinerilor cu Tulburari din spectrul autismului si ale familiilor lor. Are ca obiectiv general cresterea capacitatii de integrare sociala a 20 de tineri cu autism, prin crearea unui Centru multifunctional de resurse in autism, a unui model de servicii adaptate pentru tineri cu TSA si parinti, precum si promovarea unui model de plan de tranzitie de la scoala la viata independenta pentru adolescentii cu autism ce implinesc varsta de peste 14 ani.

O alta problema abordata este cea a tinerilor cu autism inalt functional – Sindrom Asperger din perspectiva integrarii acestora prin munca. Prin acest proiect, 8 tineri cu Sindrom Asperger si autism inalt functional vor beneficia de consiliere vocationala si pregatire pentru gasirea si mentinerea unui loc de munca, vor fi sprijiniti sa capete, ca practicanti, experienta efectiva in diferite locuri de munca, utila in dezvoltarea personala si profesionala si, ca tinta finala, in angajare.

Proiectul este un raspuns la lipsa serviciilor adaptate nevoilor adolescentilor si tinerilor cu autism, servicii care sa tina seama de particularitatile acestora de perceptie, senzoriale, de invatare, comunicare, relationare, de intelegere a lumii. In acelasi timp proiectul marcheaza, si propune o solutie la, problema neconectarii reale si eficiente a scolii cu realitatea de dupa scoala, precum si lipsa programelor de insertie profesionala adaptate nevoilor persoanelor cu autism, principalele cauze pentru care adolescentii si tinerii cu autism care parasesc sistemul educational nu au nici o sansa sa se integreze efectiv in societate si sa duca o viata implinita ca adulti.

Familiile persoanelor cu autism, in special cele care ingrijesc tineri, nu beneficiaza de servicii de indrumare si sprijin de care au nevoie,  iar prin proiectul „Star in viata pentru tinerii cu autism” oferim cateva solutii si pe acest palier. Proiectul „Start in viata pentru tinerii cu autism” a inceput in luna iulie 2014. Durata proiectului este de 18 luni, valoarea finanţării fiind de 97.595 Euro.

AUTISM ROMANIA - Asociatia Parintilor Copiilor cu Autism
Adresa: Calea Grivitei, nr. 71, Bucuresti, Romania
Tel.: 0731 816 880  |  E-mail: office@autismromania.ro