Noutati > Conferința ”Tranziția de la școală la viața de adult-Angajarea în muncă a persoanelor cu autism”

Conferința ”Tranziția de la școală la viața de adult-Angajarea în muncă a persoanelor cu autism”

                                                                                  EEA Grants

                                                                                                    

INVITAȚIE

 

AUTISM ROMANIA-Asociația Părinților Copiilor cu Autism are plăcerea de a vă invita să participați  la ConferințaTranziția de la scoală la viața de adultAngajarea în muncă a persoanelor cu autism”, care va avea loc la București, în 22 aprilie, orele 9.00-14.00, la Hotel Ibis Gara de Nord, Calea Griviței nr.143, sector 1.

 

Conferința este organizată în cadrul proiectului „Start în viaţă pentru tineri cu autism”, finanţat  prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European 2009 – 2014, Fondul ONG în România. Vom prezenta principalele rezultate obținute în cadrul proiectului, vom lansa mini ghidul Angajarea în muncă a persoanelor cu autism” și  ghidul „Tranziția de la școală la viața de adult” și vom prezenta un draft de propunere de îmbunătățire a reglementărilor legislative pe tema tranziției de la școală la viața de adult a elevilor cu autism / nevoi speciale și dizabilitați.

 

Scopul principal al conferinței este de a lansa o dezbatere pe aceste 2 teme extrem de importante pentru persoanele cu autism, cu dizabilități în general, și pentru familiile acestora și de a promova crearea unui cadrul legislativ care să aducă coerență și consistență în tranziția de la școală la viața de adult a elevilor/ tinerilor cu nevoi speciale și dizabilități, pentru ca șansele de reușită după școală ale acestor tineri să fie cât mai mari și în acord cu potențialul lor.

 

Invitați: reprezentanți ai autorităților centrale și locale, profesioniști, persoane cu autism, părinți, reprezentanți ai organizațiilor de profil, angajatori.

Vorbitori: persoane cu autism, părinți, profesioniști, angajatori, reprezentanți ai AUTISM ROMANIA

Invitat special: dna Jane Thompson, specialist în intervenție timpurie, cu o bogată experiență în oferirea de programe educaționale în școli, programe de intervenție timpurie și programe de educație pentru adulți, va prezenta exemplul american de abordare a tranziției de la școală la viața de adult, legislația pe această temă.

 

Vă rugăm să aveți amabilitatea de a confirma participarea Dvs. până marți, 19 aprilie 2016, la e-mail: office@autismromania.ro, tel.: 0730 816 880, persoana de contact Liuba Iacoblev.

 

Vă așteptăm cu drag.

 

 ongfondulProiect finanţat  prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European 2009 – 2014, Fondul ONG în România
Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi http://www.eeagrants.orgwww.fondong.fdsc.ro  
postat la data 15.04.16     comentarii (0) comentarii

Lasă un răspuns

AUTISM ROMANIA - Asociatia Parintilor Copiilor cu Autism
Adresa: Calea Grivitei, nr. 71, Bucuresti, Romania
Tel.: 0731 816 880  |  E-mail: office@autismromania.ro